Hoe weet je dat je last hebt van PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom)? De graadmeter voor het hebben van PTSS is, als je 4 tot 6 weken na de nare ervaring, nog steeds last hebt van de traumatische gebeurtenis in je dagelijks functioneren. Slechts 10% van de mensen met PTSS zoekt professionele hulp. Signalen Herbeleving van het trauma Als je terugdenkt aan de traumatische gebeurtenis, verlam je als het ware Je beschermt jezelf door elke gedachte aan de traumatische gebeurtenis te vermijden Het kan zijn dat je gevoel blokkeert en je alles op de automatische piloot doet Het kan zijn dat je je volledig op je werk stort, zodat je niet hoeft te voelen Je sluit je af voor mensen om je heen en wilt niet praten over de traumatische gebeurtenis. Symptomen Snel boos en ongeduldig zijn Geprikkeld en gespannen zijn Bij een onverwachte gebeurtenis, snel schrikken Je kunt jezelf verwijten maken Gebrek aan focus Somber zijn Slaapproblemen Verslavingsgevoelig, het kan zijn dat je veel gaat drinken of drugs gaat gebruiken. Gevoelens van minderwaardigheid.
· · · · · · · · · · · · · · ·
Hoe weet je dat je last hebt van PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom)? De graadmeter voor het hebben van PTSS is, als je 4 tot 6 weken na de nare ervaring, nog steeds last hebt van de traumatische gebeurtenis in je dagelijks functioneren. Slechts 10% van de mensen met PTSS zoekt professionele hulp. Signalen Herbeleving van het trauma Als je terugdenkt aan de traumatische gebeurtenis, verlam je als het ware Je beschermt jezelf door elke gedachte aan de traumatische gebeurtenis te vermijden Het kan zijn dat je gevoel blokkeert en je alles op de automatische piloot doet Het kan zijn dat je je volledig op je werk stort, zodat je niet hoeft te voelen Je sluit je af voor mensen om je heen en wilt niet praten over de traumatische gebeurtenis. Symptomen Snel boos en ongeduldig zijn Geprikkeld en gespannen zijn Bij een onverwachte gebeurtenis, snel schrikken Je kunt jezelf verwijten maken Gebrek aan focus Somber zijn Slaapproblemen Verslavingsgevoelig, het kan zijn dat je veel gaat drinken of drugs gaat gebruiken. Gevoelens van minderwaardigheid. Hoe kan het anders? Je emoties gaan niet meer met je aan de haal Je hebt zelf de controle, wanneer je aan de gebeurtenis terugdenkt Je krijgt geestelijk rust Je slaapt beter en zit beter in je vel Je denkt positiever over jezelf Je zelfvertrouwen is gegroeid In plaats van dat je overleeft, kun je (weer) leven. ‘All traumatic events are stressful. Not all stressful events are traumatic.’ Peter Levine
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Posttraumatische Stress Stoornis PTSS Weet je dat 85% van de mensen een nare ervaring in hun leven meemaakt? Hiervan krijgt 10% van de mensen last van PTSS. Als je een schokkende gebeurtenis meemaakt die je niet kunt verwerken, dan krijg je last van lichamelijke en psychische klachten. De gebeurtenis is dan zo schokkend voor je geweest dat je last hebt van veel stress en spanningen. Na de traumatische gebeurtenis is je leven ernstig verstoord. Je bent bezig met overleven. Het kan bijvoorbeeld gaan om de ervaringen van seksueel misbruik, (oorlogs)geweld, mishandeling, een ongeluk in het verkeer, een ernstige ziekte of een inbraak. Traumatische gebeurtenissen die zich herhalen, blijken moeilijker te verwerken.
Personal Life Coaching In contact met jezelf
CONTACT 2Coach4Life Sint Pietersberg 30 3825 GG Amersfoort 06 30481744 info@2coach4life
Copyright 2coach4Life 2022 / Privacy verklaring
AANGESLOTEN BIJ
CONTACT 2Coach4Life Sint Pietersberg 30 3825 GG Amersfoort 06 30481744 info@2coach4life
Copyright 2coach4Life 2021 / Privacy verklaring
AANGESLOTEN BIJ