10 levenslessen van mensen die bijna stierven

Kelly Turner bestudeerde de ervaringen van meer dan duizend kankerpatiënten die ooit dachten slechts enkele maanden meer te leven te hebben, maar achteraf volledig van hun ziekte herstelden. Ze haalde de volgende tien levenslessen uit haar onderzoek:

 1. Wees de CEO van je eigen leven
  Toen de patiënten van hun dokters te horen kregen dat er geen hulp meer kon baten, hadden ze geen andere keuze dan hun gezondheid in eigen handen te nemen. Achteraf wensten ze allen dat ze dit al veel eerder hadden gedaan.
 2.  Geen enkele emotie is het waard om te blijven koesteren
  Weigeren om stress, angst, woede, jaloezie of verdriet los te laten, verzwakt het immuunsysteem. Zelfs geluk kan in nostalgie voor het verleden omslaan en vreugde in het heden verhinderen. Overlevenden leven in een ‘emotionele waterval’: ze ondergaan emoties, voelen ze ten volste, maar laten ze daarna altijd weer los.
 3. Eet gezonder
  Overlevenden overkomen de wijdverspreide moderne verslaving aan te zout, te zoet en te vettig voedsel en begrijpen dat hun lichaam houdt van groenten en fruit.
 4. Lach meer
  Ze begrijpen ook dat elk gelukkig moment een zegen is en nemen zich voor om elke dag te lachen en geen enkele opportuniteit om zich goed te voelen onbenut te laten.
 5. Volg je intuïtie
  De ooit terminale patiënten onderdrukken het stemmetje in hun hoofd niet. Wat dit natuurlijk instinct hen ook influistert, ze luisteren er op zijn minst naar.
 6. Krijg genoeg vitaminen binnen
  De moderne geneeskunde is wonderbaarlijk, maar soms heeft het lichaam bovenal genoeg vitaminen en natuurlijke stoffen nodig. Vele overlevenden nemen dan ook vitamine- en andere supplementen om hun immuunsysteem te versterken.
 7. Vorm een spirituele connectie
  Mensen die kanker overleefden ontwikkelen voor of na hun herstel vaak één of andere spirituele verbintenis. Ze herbronnen via methodes als meditatie, gebed, positieve visualisatie of gewoon regelmatige dutjes in de zon.
 8. Koester vrienden en familie
  Ze kunnen het zelden goed onder woorden brengen, maar wie van kanker geneest is er meestal van overtuigd dat de liefde van hun vrienden en familie (of soms zelfs van hun huisdieren) hen tijdens dat proces hielp.
 9. Volg je dromen
  Ze houden meer van het leven dan ze de dood vrezen en willen er zoveel mogelijk uithalen nu dat nog kan. Niets motiveert mensen meer om hun dromen te volgen dan te horen te krijgen dat ze niet lang meer te leven hebben. When do people start to live? When they face dead…
 10. Alles is mogelijk
  Turner sprak met ruim duizend mensen aan wie verteld was dat ze snel zouden sterven. Tegen alle verwachtingen in zaten deze mensen nu met haar over hun wonderbaarlijk herstel te praten. De conclusie is duidelijk: alles is mogelijk.

 Bron: www.Express.be

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.