Tweelingzielen

Het moment dat je je tweelingvlam ontmoet, is het moment dat de aarde onder je voeten begint te verschuiven.  Je kunt de ontmoeting van twee spiegelzielen vergelijken met een aardbeving: ineens kun je voelen dat er een immens belangrijk persoon in je leven is gekomen. Plotseling krijg je het overweldigende gevoel dat je leven gaat veranderen op een manier waarvan je je niet eens bewust bent – en toch weet je intuïtief dat de veranderingen groot zal zijn, groter dan je ooit hebt meegemaakt en adembenemend in omvang.
Een dergelijk ontmoeting is voor iedereen mogelijk maar wordt niet altijd openlijk ontvangen of op een bewust niveau door ons erkend.  Soms zijn we op een punt in ons leven waar we gewoon niet ontvankelijk zijn voor zowel onszelf zowel als voor de aanwezigheid van onze tweelingvlam, bijv. als gevolg van stress, overwerk, leefgewoonten en negatieve gedachtenpatronen, welke leiden tot een laag gevoel van eigenwaarde.  Om die reden is het belangrijk enkele van de belangrijkste tweelingvlam tekenen te identificeren die je in je leven zou kunnen ervaren, of wellicht al hebt ervaren.  Uiteindelijk is de verschijning van onze spiegelziel altijd een mysterie, welke zelden wordt voorspeld. Dus let goed op.

Wie is je spiegelziel?
Graag verwijs ik naar onze tweelingvlammen als spiegelzielen omdat zij in wezen de diepste behoeften, verlangens, dromen en schaduwelementen van onze ziel weerspiegelen.
Onze tweelingvlammen zijn niet altijd romantisch, en ze zijn niet noodzakelijk heteroseksuele verbindingen. In feite kan onze tweelingvlam een romantische partner zijn of van hetzelfde geslacht zijn. Ze kunnen vaak platonische vrienden zijn of zelfs familieleden zijn die we al lange tijd kennen.  Tweelingvlammen zijn het meest romantisch van aard en hebben de neiging zich te manifesteren als mensen met wie we op alle niveaus een hartstochtelijke verbinding kunnen maken. 

Verder wordt veelal gesuggereerd dat tweelingvlammen voor de hele levensduur bij elkaar blijven. Je diep met een andere persoon verbinden hoeft echter niet per se te garanderen dat je altijd bij de ander blijft – dit is afhankelijk van je eigen niveau van bewuste ontwikkeling en die van je tweelingvlam. In de spirituele gemeenschap suggereren de meeste mensen dat er maar één tweelingziel in ons leven is. Dit geloof komt voort uit de oorsprong van het begrip “tweelingvlammen” in Plato’s Symposium De dialoog, die aangaf dat de mens oorspronkelijk twee gezichten, vier armen en vier benen had. Hierdoor waren mensen ooit zo krachtig dat ze de goden dreigden te overmeesteren en om die reden splitste de mythische god Zeus ze door de helft. Er wordt echter gezegd dat als we onze andere “helft” nogmaals ontdekken, we gevuld zijn met een diep gevoel van heelheid.  Of deze uitleg van tweelingvlammen is verouderd is aan de lezer zelf om te beslissen.

Tot slot, is het gebruikelijk om echt enthousiast te zijn over het ontmoeten van onze “tweelingvlam. Soms leidt dit echter tot geromantiseerde projectie, wat betekent dat er een geïdealiseerd beeld wordt afgeschilderd op een andere persoon, wat niet door hen wordt teruggegeven of verwelkomd, ditresulteert in zware ontgoocheling. Ook wanneer we last hebben van een laag zelfbeeld en een gebrek aan eigenliefde, is het voor ons natuurlijk om een soort van behoeftige aanvaarding proberen te vinden buiten onszelf (vandaar de projectie), dus wees voorzichtig voor verliefdheid en verafgoding. Je tweelingziel is zeker niet perfect – evenmin als jij.

Wie zijn onze tweelingvlam?
Onze tweelingvlammen kunnen geliefden, zusters, broers, vrienden, neven of zelfs moeders of vaders zijn. Voor sommige mensen verschijnen ze op de meest geschikte tijden, voor anderen verschijnen ze juist op de meest ingewikkelde tijden. En toch, voor sommige mensen wordt gezegd dat tweelingvlammen niet in dit leven verschijnen, maar ze zijn niettemin ons hart.

Wat ook het geval is, bedenk dat het heel goed mogelijk om zelf heel en compleet te zijn. Verlies niet uit het oog dat tweelingvlammen je niet “completeren” van nature ben je op zielsniveau al “compleet”. In plaats daarvan complimenteren ze je enorm en helpen je om te groeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.