Angst


Angst is een constante emotie
Vanaf onze geboorte tot aan onze dood, is angst een factor die constant in ons leven aanwezig is. Net zoals iedere andere emotie die we hebben, zoals: verdriet, depressie, of kwaadheid. De emotie is zo groot als je zelf toestaat. Wanneer je je leven laat domineren door je emotie, zal het zeker schade aanrichten. Een van de grootste instrumenten van de negatieve kant van emoties, is angst.

Angst is een hindernis
Angst voedt zich, door zichtbaar te maken hoe je vastzit en daardoor benut je je mogelijkheden niet.  Je ziet de kansen niet meer die zich aan je voordoen. Angst een hindernis, ongeacht de oorzaak. Het kan je bijvoorbeeld niet helpen om door een erge ziekte heen te komen. Ook kan het de realiteit niet veranderen van ontwrichtende gebeurtenissen die in je leven hebben plaatsgevonden. Angstgevoelens brengen alleen maar meer schade aan in je leven. Het maakt dat slechte situaties langer duren, pijnlijker zijn en zelfs nog angstiger lijken dan ze al zijn. Als angst een belemmering in je leven is geworden dan is het geen optie als deze angst je leven blijft regeren.

Angst omdraaien in iets positiefs
Elke staat van angst is er om een verandering in je leven en houding op te wekken! Als je een zeer gezonde en reële angst hebt, zullen alle andere angsten verdwijnen omdat er geen plaats meer voor ze is.  Wanneer je verbonden bent met het positieve dan kan het negatieve zich eenvoudigweg niet manifesteren.

Je kunt je angsten gebruiken als brandstof voor dingen die je in deze wereld doet en iemand worden die vanuit je hart en ziel leeft.

Uiteindelijk kunnen je angstgevoelens een zegen zijn en je motiveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.