Fouten maken mag!


Jezelf veranderen
Waarom bestaat er überhaupt negativiteit? Vraag je je dat ook wel eens af? Door het veranderen van onze eigen persoonlijke negativiteit, kunnen we positief worden. Om te kunnen groeien is het nodig om uit je comfort zone te komen. Je comfort zone kan je zien als een muurtje opgetrokken om jezelf heen. Deze muur scheidt je van je ervaringen en sluit je in een klein, gezellig, bekend hoekje. Het weerhoudt je ervan een verandering te maken of om iets nieuws uit te proberen. We houden soms vast aan iets dat feitelijk een ongemak is. Om jezelf te kunnen veranderen, is het zaak dat je deze veilige ruimte verlaat. In werkelijkheid bestaat er het gevaar van zelfgenoegzaamheid als je continu op dezelfde plaats verblijft.

Fouten maken
Het is een illusie van veiligheid, waarin we je jezelf wikkelt. Je comfort zone staat voor je Ego, die een barrière creëert tussen jou en de wereld. Wat mensen weerhoudt om te veranderen, is vaak de angst om fouten te maken. Ons Ego haat het om fout te lijken. We doen er alles aan om ons gelijk te behalen; we verdedigen onze veilige keuzes onder de misvatting dat gelijk hebben hetzelfde is als goed leven.

Het is echter eerder zo dat je de fouten die je maakt mag verwelkomen, in plaats van bang te zijn voor je fouten! We accepteren erg makkelijk dat het leven gaat over volhouden door ongemak. Onaangename situaties zijn essentiële tools in het helpen met onze transformatie. Maar toch proberen we ten koste van alles deze onaangename situaties te vermijden. Het overwinnen van uitdagingen en obstakels geven ons de mogelijkheid om de fouten die we in het verleden hebben gemaakt, te veranderen in wijsheid bij toekomstige besluiten en om onszelf te bevrijden van het Ego!

Zelfreflectie
Soms kom je tot de ontdekking dat ondanks al je harde werk, het resultaat zich nog steeds niet manifesteert tijdens het proces. Misschien heb je niet de beloning gekregen die je dacht te krijgen. Dit is de tijd om even pauze te nemen en te reflecteren. Verdien je het niet of heb je nog niet genoeg gedaan om het te verdienen?

Zelfs als je valt, weer opstaat en sterker, wijzer en meer vastberaden verder gaat dan daarvoor, altijd zijn er weer meer uitdagingen die in het verschiet liggen. Elke keer waarschuwt je Ego je om niet te vallen en op je hoede te zijn voor het maken van fouten. Samen met een Life Coach kun je kijken naar de gedachtenpatronen die je belemmeren. Het is belangrijk ernaar te streven deze gedachten te verdrijven. Stap uit je comfort zone. Accepteer de risico’s en omhels verandering, het is een vorm van loslaten. Dit is noodzakelijk om te transformeren. Het is nooit een makkelijk proces maar hoe moeilijker het is, hoe groter de beloning!

Je fouten zijn uiteindelijk vaak je grootste geschenken en geven je een dieper gevoel van blijdschap en vervulling. Van je fouten leer je tenslotte het meest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.